Onze blog

DNA

Blog VitalGene

DNA vitaliteit

Niets spreekt zo tot de verbeelding als ons DNA, DeoxyriboNucleid Acid. Deze minuscule helix bevat de unieke code van ons leven. Wist je dat menselijk DNA voor 99,9% overeenkomt? Toch zijn we uniek door de resterende 0,1%. Ga maar na, we hebben tien vingers, twee oren, maar we zien dat sommige mensen van nature sneller last hebben van overgewicht dan anderen. Ook niet iedereen is uitzonderlijk goed in een bepaalde sport. De een gaat na één kop koffie 's avonds al een slapeloze nacht tegemoet, terwijl de ander hier helemaal niet gevoelig voor is. Onze genen bepalen in grote mate onze gezondheid en vitaliteit!

test
Vitaliteit zit in ons DNA!

Een vitale toekomst van een organisatie hangt grotendeels af van vitale medewerkers. Langdurig fitte mensen zijn productiever en innovatiever. In sterk concurrerende markten zoals we die tegenwoordig ervaren, zijn deze eigenschappen van cruciaal belang.

Maar chronische ziekten zijn een grote bedreiging voor de vitaliteit van medewerkers. In Nederland hebben op dit moment bijvoorbeeld 900.000 mensen diabtes tye 2 en ieder jaar komen er 55.000 mensen bij. De ziektelast is dus groot. Volgens het CBS gaf Nederland in 2015, 95 miljard euro uit aan zorg.

test